Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Obezite ve Hipertansiyon Taraması Etkinliği

Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Kilis 7 Aralık Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Çam ve Öğretim Görevlisi Şenay Şekeroğlu koordinatörlüğünde dünyadaki ölümlerin birinci nedeni olan kardiyovasküler hastalıklar için en önemli risk faktörleri arasında yer alan obezite ve hipertansiyon hakkında farkındalık oluşturmak için tarama programı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe üniversite öğrencilerinin ve kurum personelinin katılımı sağlandı. Hemşirelik Bölümü öğrencileri, açılan bilgilendirme standında katılımcılara tütün kullanımının durdurulmasının, diyette tuzun azaltılmasının, meyve ve sebzelerin tüketilmesinin, düzenli fiziksel aktivitenin yapılmasının ve alkolün zararlı kullanımından kaçınılmasının kardiyovasküler hastalık riskini azaltmada önemli olduğunu ifade ettiler.

Jpg