Duyurular RSS

Tüm Duyurular

Etkinlikler RSS

Tüm Etkinlikler

Fakültemizde Sistem Yaklaşımı Ve Pukö Döngüsü Başlıklı Eğitim Verildi

 

 

YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE,

“SİSTEM YAKLAŞIMI VE PUKÖ DÖNGÜSÜ” BAŞLIKLI EĞİTİM VERİLDİ

 

Üniversitemiz, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, “Sistem Yaklaşımı ve PUKÖ Döngüsü” başlıklı eğitim gerçekleştirildi.

21 Eylül 2022 Çarşamba günü, saat 11.00’de, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Budak’ın sunumuyla, Fakültemiz akademik kadrosuna yönelik verilen eğitim kapsamında; öncelikle, modern yönetim kuramları içerisinde yer alan sistem yaklaşımı ele alınarak, bu kavram, bireysel ve örgütsel düzeyden örneklerle, katılımcılara aktarıldı.

Sistem yaklaşımından yola çıkarak, özellikle örgütsel sistemlerin kaliteli süreçler olarak işleyişine yönelik, toplam kalite yönetimi uygulamalarında önemli bir yer tutan PUKÖ (Planla-Uygula-Kontrol et-Önlem al) döngüsünü de yine üniversitemiz düzeyinde gerçekleştirilen kalite çalışmaları üzerinden örneklerle anlatan Budak; yapılacak her işin, toplam kalite yönetimi felsefesiyle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Özellikle üniversitemiz düzeyinde sunulan eğitim ve idari faaliyetlerin daha kaliteli bir işleyişle, iç ve dış paydaşlara sunulması adına; sistem yaklaşımının ve PUKÖ döngüsünün, üniversitemiz bünyesindeki akademik ve idari insan kaynakları tarafından bilinmesi ve uygulanması gerektiği vurgulanan eğitim; Doç. Dr. Fatih Budak tarafından, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 

                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024