Hemşirelik Bölüm Başkanımızın 12 Mayıs Kutlaması

resim 2

Sevgili Öğrencilerim;

Günümüz dünyası her geçen gün değişmektedir. Gelecekle ilgili plan yapma ya da dileklerimizi belirtirken listenin ilk sırasında sağlıklı olmak yer almaktadır. İnsan sağlığını koruma, geliştirme, rahatlatma, bakım verme ve bilgilendirmeye yönelik çok yönlü sorumlulukları olan hemşirelik bugün vazgeçilmezdir ve gelecekte de vazgeçilmez olmaya devam edecektir.

Ülkemizde ve diğer tüm ülkelerle birlikte Florence Nightingale'nin doğum günü olan 12 Mayıs’ı içine alan hafta “Hemşirelik Haftası” olarak kutlanmakta.

Dünya Sağlık Örgütü, 2020 yılını ‘Florence Nightingale'nin doğumunun 200’üncü yılı olması nedeniyle ‘Hemşire ve Ebe Yılı’ ilan ederken Dünyada koronavirüs salgını olacağını tahmin etmemişti. Hemşireler sağlık sisteminde, en önemli ekip üyelerinden biridir. Bugün birçok hemşire salgına karşı verilen savaşta ön saflarda yer alıyor. Corona virüsüyle mücadelenin merkezinde, hastayla sürekli yakın temasta ve sıfır noktasında çalışmakta.

“Tarihten bugüne onların yürekleriyle, bilgileriyle ve cesaretleriyle topluma ve sağlığa koydukları katkıları biliyorduk ve bunu artık tüm dünyada öğrenmiş oldu.”

Tarih bu salgınla hemşirelik mesleğine olan ihtiyacı silmemek üzere bir kez daha yazdı.

Tüm hemşirelerin ve siz hemşire adayların hemşirelik haftasını kutlar ve gözlerinizden öperim..

Sağlıkla kalın

Hemşirelik Bölüm Başkanı