Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerine Kilis Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Utku ÖZTÜRK tarafından 'Yara Bakımı' eğitimi verildi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerine Kilis Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Utku ÖZTÜRK tarafından hastanenin toplantı salonunda yara bakımı eğitimi verildi.
Eğitimde yara bakımının önemi, yara bakımı çeşitleri, uygulanacak yöntemler vurgulandı. İyileşmeyen yaralarda hasta yatış süresinin uzadığı, antibiyotik kullanımının arttığı ve bu durumun maliyeti arttırdığı ifade edildi. Yatak yarası, insizyonel yaralar ve diyabetik ayak yaraları resimlerle gösterildi. Eğitime 2. sınıf Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği dersi alan öğrenciler ve derste görevli öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Uğur DOĞAN, Arş. Gör. Sibel ARSLAN, Arş. Gör. Meltem SUNGUR, Arş. Gör. Hacı Yusuf GÜLEÇ ve Arş. Gör. Büşra ATSAL KILIÇ katıldı. Eğitim soru-cevap bölümünün ardından sonlandı.

yb 1

yb 2