Bölüm Tarihçesi

Türkiye’de Sağlık Yönetimi bölümünün geçmişi 1960’lı yıllara dayanmaktadır. Sağlık Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak 1963 yılında Sağlık İdaresi Yüksek Okulunda ilk eğitim verilmeye başlanmıştır. 1970 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Hastane İdaresi Yüksek Okulu açılmış ve bu okul, 1975 yılına kadar yüksek lisans eğitimi vermiştir. Bu tarihte programın adı Sağlık İdaresi Yüksek Okulu olarak değiştirilmiş ve 1975-82 yılları arasında eğitim veren bu okul, 1982 yılında Hacettepe Üniversitesinde birleştirilerek eğitimine devam etmiştir.

2018 yılı YÖK verilerine göre ülkemizde; 34’ü devlet, 30’u özel olmak üzere toplam 64 üniversitede Sağlık Yönetimi lisans eğitimi verilmektedir. Yine 33’ü devlet ve 20’si özel olmak üzere toplam 53 üniversitede önlisans düzeyinde eğitim faaliyeti gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan Açıköğretim Fakültesinde de Sağlık Yönetimi lisans ve önlisans programları mevcuttur.

Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Sağlık Yönetimi Bölümü, 2018- 2019 eğitim- öğretim döneminde eğitim faaliyetlerine başlamış ve ilk öğrencilerini almıştır. Sağlık Yönetimi Lisans programı 4 yıla dağıtılmış 8 akademik dönemden oluşmaktadır.

Bölümümüz,  2 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi ile öğrencilere eğitim vermektedir.

Bölümümüzde temel olarak muhasebe, finans, işletme, iktisat ve hukuk derslerinin yanı sıra; halk sağlığı, tıbbı terminoloji ve epidemiyoloji gibi sağlık konularını içeren dersler yer almaktadır. Ve yine sağlık kurumları yönetimi, sağlık ekonomisi, sağlık yönetiminde istatistik, sağlık bilgi yönetim sistemleri ve sağlık hizmetlerinde pazarlama, stratejik yönetim ve liderlik gibi temel dersler bölümümüzün ders kataloğunda yer almaktadır.

Üniversitemiz Sağlık Yönetimi bölümü öğrencilerinin, sağlık alanında yeniliklerden ve değişimlerden haberdar olması, çeşitli araştırmalara katılması, mezun oldukları zaman profesyonel olarak üst düzey yöneticilik vasıflarını kazanmaları, öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Ayrıca mesleki uzmanlaşmayı teşvik etmek amacıyla 2018- 2019 eğitim-öğretim dönemi itibariyle Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programı da eğitim faaliyetine başlamıştır.

Son Güncelleme: 2023-05-23 10:59:53
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024