logo

 

Hemşirelik Bölümü

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
AŞIT MAHALLESİ 7 ARALIK SOKAK NO:28
KARATAŞ KAMPÜSÜ
79090
MERKEZ/KİLİS
Telefon: +90 348 814 30 95
Fax: +90 348 813 93 92
E-posta: yssbf@kilis.edu.tr

___________________________________________________________

bb 1

 

Bölüm Başkanımızın Mesajı 
Hemşirelik, geçmişten günümüze sosyal, kültürel ve teknolojik değişimler ile kendini yenilemeyi başaran birey, aile ve toplumun sağlık durumuyla ilgilenen uygulamalı bir sağlık disiplinidir. Sağlıklı ve bakıma muhtaç bireyin olduğu her yerde hemşireler, bireyin ihtiyaçlarını tanımlamak ve korumak için yorulmadan çalışmaktadır.
Mezun hemşireler, tıbbın bir çok alanında; kamuya ait hastaneler, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, ayaktan tedavi edilen klinikler, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, sağlık ile ilgili eğitim ve araştırma merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, yaşlı ve çocuklar için kurulmuş bakım evleri, diyaliz merkezleri, okullar/ fabrikalar/ belediyelerin/ özel ve resmi kuruluşların sağlık birimleri gibi bölümlerde hizmet verebilirler. Ayrıca lisansüstü eğitim yaparak, lisans ve lisansüstü programlarda akademisyen olarak görev yapabilirler. Hemşirelikte profesyonelleşmenin başta gelen koşulu, hemşirelik bilimini anlamak ve mesleğe yansıtmaktır.
“Herkese daha iyi sağlık” hedefi ile hoş geldiniz diyorum.
  Hemşirelik Bölüm Başkanı
    Dr. Öğretim Üyesi Ebru ÖZTÜRK ÇOPUR

 

  

____________________________________________________________________________________________________

 

 

                                 resim

 

Çalışma Alanları

Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kolaylıkla işe yerleşme olanakları bulunmaktadır. Mezunlarımız kamu ve özel hastaneler, tıp merkezleri, poliklinikler, aile sağlığı merkezleri, KETEM (Kanser Erken Teşhis- Tarama Merkezi), toplum sağlığı merkezleri, toplum ruh sağlığı merkezleri, okullar, işyerleri, huzurevi ve bakımevleri, sağlık kabinleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde iş imkânı bulabilmektedir. Ayrıca mezunlarımız lisans sonrası lisansüstü eğitim ile akademisyen olarak da çalışabilmektedir.


  

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

 Genel Bilgiler

Hemşirelik bölümümüz 2007 yılında açılmış olup 2018 yılında Sağlık Yüksekokulu’nun kapatılıp yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasıyla Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlanmıştır. Bölümümüzde 8 öğretim üyemiz, 3 öğretim elemanımız, 7 araştırma görevlimiz bulunmaktadır. Lisans öğrencilerimiz teorik eğitimin yanı sıra uygulama laboratuvarlarında becerilerini geliştirebilmektedir. Ayrıca okuma salonlarımız öğrencilerimize kitap okuma ve ders çalışma imkânı sunmaktadır.
 


                  resim 4

 

 

________________________________________________________________________________________________

 

 

Hemşirelik Bölümü


Misyon: Değişmekte olan toplum dinamikleri doğrultusunda, sağlığın geliştirilmesi, korunması ve sürdürülmesinde birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini bilimsel yöntemler ışığında karşılayabilen hemşirelik bakımını planlayan, uygulayan, değerlendiren, aynı zamanda da bulunduğu sağlık ekibinin etkin ve etkili bir parçası olarak rol ve işlevlerini yerine getirecek liderlik özelliklerine ve etik değerlere sahip hemşireler yetiştirmektir.
Vizyon: Toplumun sağlık bakımının karşılanmasında bilgi ve becerilerini en üst düzeyde kullanabilen, hemşirelik bilimine katkı sağlayan, araştırıcı, eğitici ve geleceğe yön verecek nitelikli mezunları olan bir bölüm olmaktır. 
Temel Değerler: Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerini korumak,  etik değerlere uymak, insana ve çevreye saygı duymakgüvenilir olmakkatılımcı bireyler olmaksürekli değişime ve gelişime açık olmaktır.


                      resim 3

 

 

________________________________________________________________________________________________


Öğrencilerimiz için Fırsatlar


Fakültemiz sağladığı işbirlikleri sayesinde sürekli eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimize Erasmus, Farabi, Mevlana gibi değişim programları ile farklı ülke veya şehirlerde öğrenim görme olanağı sunulmuştur. Aynı zamanda öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası kongrelere katılımlarının yanı sıra üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren spor, kişisel gelişim ve sosyal aktivitelere de katılımları desteklenmektedir.


                    resim 5


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Son Güncelleme: 2021-07-06 16:23:58
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024