Hemşirelik Öğrencilerimizden Sosyal Sorumluluk Projeleri


SAĞLIKLI MİNİKLER PROJESİ


Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik 4.sınıf öğrencileri Dr.Öğr.Üyesi F.Esen SARIGÜLLÜ ÖNALAN tarafından yürütülen Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında ‘‘SAĞLIKLI MİNİKLER’’ isminde bir proje hazırladılar. Bu projeyle çocuklarda enfeksiyöz diyareyi önlemek hedeflendi. Bu amaçla hazırlanan video ile Yunus Emre İlkokulu 1., 2., 3., ve 4., sınıf öğrencilerine EBA sistemi üzerinden eğitim verildi. Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Yunus Emre İlkokulu’na enfeksiyöz diyareyi önlemeye yönelik hazırlanan afişler asıldı.

 

https://youtu.be/9-sTHN8yqkA

 

Sağlıklı Minikler

 

Yapılan eğitimden sonra ise geri dönüşler gecikmedi. Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin eğitimden sonra geri dönütlerinden hazırladığımız videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rUj9xURKNTg&feature=youtu.be

 

Sağlıklı Minikler 2

 

 

KANSERSİZ YAŞAM PARMAKLARINIZIN UCUNDA

 

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik 4. Sınıf öğrencileri Dr.Öğr.Üyesi F. Esen SARIGÜLLÜ ÖNALAN tarafından yürütülen  ‘Sosyal Sorumluluk’ dersi kapsamında ‘KANSERSİZ YAŞAM PARMAKLARINIZIN UCUNDA’ adlı sosyal sorumluluk projesi hazırladılar. Bu proje ile her ayın belirli bir gününde kadınların evde meme muayenesi yapmasını anlatan takvim ve meme kanserinde erken tanınınn önemini anlatan video hazırladılar. Proje kapmasında hazırlanan takvim ve video Kilis 7 Aralık Üniversitesi akademisyenlerine ve personellerine ulaştırıldı. Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

 

 https://youtu.be/3Y4_OfBkSsE

 

Kansersiz Yaşam

Kansersiz Yaşam Projesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

HÜCREN ORDU OLSADA UMUDUN BİR SAVAŞÇI, VAR MISIN SAVAŞMAYA


Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında “Hücren ordu olsa da umudun bir savaşçı, her şey inanmakla başlar var mısın savaşmaya?” isminde bir sosyal sorumluluk projesi hazırladılar. Bu projeyle toplumun lösemiye karşı bilinçlendirilmesini sağlamak aynı zamanda çocuklarımıza destek olmayı amaçladılar. Bu amaç kapsamında hazırlanan eğitim videosu sosyal medya üzerinden paylaşılarak her kesimden her yaştan insanın erişmesi sağlandı. Ayrıca hazırlanan afiş fakültemize asıldı.

Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kJ3KcvVOLc8

 

 

Hücre

 

 

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA SON


Yusuf Şerefoğlu   Sağlık  Bilimleri    Fakültesi   Hemşirelik   Bölümü öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi dersinde ‘Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımına Son’ adlı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. Bu proje kapsamında bilinçsiz antibiyotik kullanımı hakkında bilgilendiren eğitim videosu çekildi. Eğitim videosu sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bu proje kapsamında hazırlanan afiş Osman Koç Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği panosuna asılarak, polikliniğe gelen hastalar antibiyotik direnci ve doğru antibiyotik  kullanımı konusunda bilinçlendirildi.

 

          Hazırlanan video aşağıdaki linktedir;

            https://youtu.be/mmiBwLO1eyw

 

 

Bilinçsiz Antibiyotik

 

 

 

Bilinçsiz Antibiyotik 2

 

 

Hemşire Adayı Öğrencilerimiz Engelleri Aştılar


Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Öğr. Gör. Fatma Karasu’nun koordinesinde güzel etkinliklere imza attılar.

Öğrencilerimiz “Engellilerle Yaşam” dersi kapsamında Kilis İlinde bulunan “Mavi El Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Beyazel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ekrem Çetin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Kilis Özel Eğitim Uygulama Merkezi (I. Kademe) ve Duru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez”lerini ziyaret ettiler.  

Hemşire adayları öğrenciler gittikleri rehabilitasyon merkezlerinde barınan çocuklarla oyunlar oynadılar, sohbet ettiler ve çocuklarla hoşça vakit geçirdiler. Öğrenciler, bir gün bile olsa engelli kardeşlerimizle birlikte olarak onların yaşadıkları sıkıntılara şahit olduklarını, onların yüzlerini güldürmek ve gönüllerini hoş tutmak adına ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. Toplum olarak engellilere olan davranışlarımızda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden öğrenciler, herkesi daha duyarlı olmaya davet ettiler.

 

 

 

 

 

***

 

Üniversitemizde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi


Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi işbirliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle üniversitemiz Karataş kampüsünde etkinlik düzenlendi.

Uluslararası Dünya Diyabet Federasyonu’nun diyabete dikkat çekmek amacıyla “Diyabette Gözler” sloganı ile duyurduğu, Öğr. Gör. Fatma Karasu koordinatörlüğünde düzenlenen “Diyabet Adına Bir Farkındalık” başlıklı etkinlikte, öğrencilerin kan şekeri, tansiyon, boy ve kilo ölçümleri yapıldı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, amaçlarının diyabetin erken tanısı için taramanın önemi ve erken tanı ile komplikasyon risklerini azaltmak olduğunu belirttiler.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 2021-01-20 13:27:07
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024