Fakültemizde Hemşirelik 1.Sınıf Öğrencilerine Yönelik “Oryantasyon Eğitimi” Gerçekleştirildi

Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine “Oryantasyon Eğitimi” verildi. Eğitimde, Üniversite web sayfasına erişim, hangi bilgiye nasıl ulaşacakları anlatıldı. Fakülte ve Bölüm yöneticileri, Akademik Personel tanıtıldı. Hemşirelik Bölümü hakkında Misyon, Vizyon, Mevzuat, Üniversitemiz Yönetmelikleri ve Yönergeleri hakkında bilgiler verildi.  Hemşirelik Bölümü ders katalogları, ders içerikleri, ders programı hakkında bilgi verildi ve araştırma görevlisi hocalar öğrenciler ile tanıştırıldı. Öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetleri için gerekli olan Öğrenci Bilgi Sistemine erişim (ÖBS), sisteminin içeriği, öğrencilerin danışman hocalarına ulaşma noktasında hangi adımları takip etmeleri gerektiği ve ders kayıt işlemleri süreçlerine yönelik bilgiler verildi. Ayrıca Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarından bahsedilmesinin yanı sıra, fakültemizde bu programların koordinatörlüklerini yürütmekte olan öğretim elemanları hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili bilgiye nasıl ulaşacakları anlatıldı. Öğrencilerin dâhil olabilecekleri öğrenci topluluklarına (7 Aralık Tiyatro Oyuncuları, Edebiyat ve Kültür, El Sanatları, Fotoğrafçılık ve Kısa Film, Gezi ve Etkinlik, Müzik, Sağlıklı Yaşam ve Satranç Topluluğu vb.) yer verildi. Öğrencilerin faydalanabileceği yemekhane hizmetleri için temin etmeleri gereken kart, uygulama ve günlük yemek listelerine ulaşım adımları anlatıldı. Son olarak öğrencilerin sorularına yanıt verilerek eğitim sonlandırıldı.

a 2