Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi’nde Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Hemşirelerine Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi

2023-2024 eğitim öğretim yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersinin uygulamasına çıkmakta olan 4. sınıf, İç Hastalıkları Hemşireliği dersinin uygulamasına çıkmakta olan 2. Sınıf ve Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği dersinin uygulamasına çıkmakta olan 3. Sınıf öğrencilerine eğitimler gerçekleştirildi. Eğitim; temel iş sağlığı ve güvenliği (iş kazası/ iğne batması gerçekleştiği durumda bildirim süreci), enfeksiyon (enfeksiyon kaynakları ve bulaşıcı hastalıklar, hasta tanımlayıcı izolasyon figürleri ve koruyucu ekipmanların uygun kullanımı, el antisepsisi), ve kalite (hasta güvenliği, çalışan güvenliği, kimlik doğrulama kol bantları ve renkleri, ve hastane acil durum kodları) başlıklarını içermekteydi.

1. 2

2. 4.